donderdag 15 november 2007

Vliegen

In mei 2007 begonnen de ideeen te komen om in 2008 naar FLorida heen te gaan. Bij vroeg boeken zijn de tarieven een stuk lager. Offertes vragen dus. Uiteindelijk bleek een bedrijf uit Nieuwegein de goedkoopste te zijn voor de hele reis met villa en huurauto, en ook nog eens een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam met Martinair. Op zich vreemd, want zowel Martinair als de andere reisburo's gaven aan dat de prijzen nog niet bekend waren voor die periode. Maar goed, deze meneer garandeerde het tarief, dus geboekt en aanbetaald. Op dat moment was United Airlines de goedkoopste vliegmaatschappij, echter met een overstap in Washington waardoor je er langer over doet.


Er gingen enkele maanden overheen, in welke periode we niets hoorden. Toch de tarieven in de gaten gehouden, en verdraaid, de tarieven van Martinair bleken op de cent nauwkeurig de tarieven die we al hadden doorgekregen. Helaas, je kon deze tarieven nergens boeken (schijnt normaal te zijn in de reiswereld ????) maar we maakten ons geen zorgen , we hadden immers een garantie ?


Tot het moment dat het mailtje kwam dat hij de tarieven niet waar kon maken. Weg garantie. Deze werd gewoonweg niet nagekomen. Nu kun je daar natuurlijk stampij over maken , maar uiteindelijk wil je gewoon op vakantie. Na veel vijfen en zessen kwamen we tenslotte uit op een vlucht met US Airways, vanaf Frankfurt met een overstap in Philadelphia.


Dit was echter wel een stukje duurder dan een vlucht vanaf Amsterdam met Martinair (30 euro pp ongeveer, doordat de luchthavenbelasting op schiphool ook weer was gestegen daalde het verschil tot 15 euro pp) , maar deze meerprijs nam het reisburo voor zich, dus op zich netjes opgelost. Maar toch een naar gevoel aan overgehouden, we voelen ons toch wel genept door het reisburo, als hij direct had gezegd dat het tarief niet 100% vast stond, hadden we ook wel een vlucht met overstap kunnen boeken in juni, voor het dan geldende tarief wat toch even 75 euro pp had gescheeld.......


Daarnaast blijkt dat zelf boeken van zowel de huurauto en de villa als de vlucht een peuleschil is, dus als we nog eens een keer die kant op gaan, regelen we lekker alles helemaal zelf. Ben er ondertussen achter dat ik dat beter en goedkoper kan dan een reisburo ......

Geen opmerkingen: